Sermons

Summary: When Jesus came to earth, there was no room for Him in the lives of most people. But those who do receive Him become the children of God.

  Study Tools

Receive my sermon of the week by email: jonrmcleod@yahoo.com

Visit my blog: http://pastorjonathan.blogspot.com/

Christmas Trivia

1. Which angel told Mary she would give birth to the Son of God?

a. Michael

b. Gabriel

c. Clarence

d. The Bible doesn’t say

2. What was the nature of Mary and Joseph’s relationship when Mary became pregnant?

a. They were friends

b. They didn’t know each other

c. They were engaged

d. They were married

3. Who told Mary and Joseph to go to Bethlehem?

a. An angel

b. God in a dream

c. Caesar Augustus

d. Mary’s parents

4. What did the innkeeper say to Mary and Joseph?

a. “We have no room in the inn.”

b. “You can stay in our stable.”

c. “Try the Holiday Inn.”

d. The Bible doesn’t say

5. When did baby Jesus cry?

a. Whenever babies usually cry

b. When he opened the wise men’s gifts

c. He never cried

d. When the cattle started lowing

6. Who many wise men visited Jesus?

a. 4

b. 7

c. 3

d. Who knows?

7. Where did the wise men find Jesus?

a. In a house

b. In a cave

c. In a stable

d. In the temple

8. Where did Mary, Joseph, and Jesus live after they left Bethlehem?

a. Nazareth

b. Jerusalem

c. Rome

d. Egypt

9. Which one of the following statements did Jesus make?

a. “I came to bring peace.”

b. “I did not come to bring peace.”

c. “On earth peace, good will toward men.”

d. None of the above

10. Why was December 25th chosen as Christmas Day?

a. That’s when Jesus was born

b. To compete with a pagan celebration

c. That’s the day Santa chose

d. That’s when the Bible says to celebrate Christmas

Answers: 1-b, 2-c, 3-c, 4-d, 5-a, 6-d, 7-a, 8-d, 9-b, 10-b

There once was a king who was very wealthy. His power was known throughout the world. But he was unhappy, because he desired a wife. Without a queen, the vast palace was empty.

One day, while riding through the streets of a small village, he saw a beautiful peasant girl. She was so lovely that the heart of the king was won. He wanted her more than anything he had ever desired. On succeeding days, he would ride by her house on the mere hope of seeing her for a moment in passing.

He wondered how he might win her love. He thought, “I will draw up a royal decree and require her to be brought before me to become the queen of my land.” But, as he considered, he realized that she was a subject and would be forced to obey. He could never be certain that he had won her love.

Then, he said to himself, “I shall call on her in person. I will dress in my finest royal garb, wear by diamond rings, my silver sword, my shiny black boots, and my most colorful tunic. I will overwhelm her and sweep her off her feet to become my bride.” But, as he pondered the idea, he knew that he would always wonder whether she had married him only for the riches and power he could give her.

Then, he decided to dress as a peasant, drive to the town, and have his carriage let him off. In disguise, he would approach her house. But, somehow the duplicity of this plan did not appeal to him.

At last, he knew what he must do. He would shed his royal robes. He would go to the village and live among the peasants. He would work and suffer with them. He would actually become a peasant. This he did. And he won his wife.—Illustrations Unlimited, p. 303


Talk about it...

Nobody has commented yet. Be the first!

Join the discussion